Search

Our WorkQueens Children’s PC

Queens Children PC by Architectural Resources

Design Brief

Extensive renovations to the Queens Children’s Center transformed the formerly dark institutional environment into a safe and uplifting wellness center. The renovations to the lobby, academic, recreation, and residential areas focused on the playful use of contemporary materials and color palettes. A significant increase in natural daylight was achieved by the installation of new windows, raising ceiling heights at windows, and the installation of interior window walls bringing borrowed light into the corridors. The reconfiguration of the existing residential areas increased the openness of the units for better spatial quality and staff supervision. Aside from the modernization of interior environment, the renovations included new mechanical systems, new safety and security systems, code compliance, energy efficiency and upgrades to plumbing and electrical systems.

Design Brief

Extensive renovations to the Queens Children’s Center transformed the formerly dark institutional environment into a safe and uplifting wellness center. The renovations to the lobby, academic, recreation, and residential areas focused on the playful use of contemporary materials and color palettes. A significant increase in natural daylight was achieved by the installation of new windows, raising ceiling heights at windows, and the installation of interior window walls bringing borrowed light into the corridors. The reconfiguration of the existing residential areas increased the openness of the units for better spatial quality and staff supervision. Aside from the modernization of interior environment, the renovations included new mechanical systems, new safety and security systems, code compliance, energy efficiency and upgrades to plumbing and electrical systems.

View More

Sign Up for News + Updates