Search

Our WorkSUNY Canton CARC

SUNY CANTON CARC by Architectural Resources

Design Brief

Project Location: Buffalo, NY

The Convocation Athletic Recreation Center is a signature building anchoring the far end of the main campus corridor. The 143,000 square foot LEED Silver certified complex provides a dynamic space for athletic, recreation and convocation activities. The facility includes an expansive field house, hockey rink, lap pool and fitness center. Large spaces are assembled, softened and joined with curved geometries successfully designed to minimize the massive volumes inherent in large sport venues. Sunlight is brought deep into the building through generous expanses of exterior fenestration and interior glass partitions, providing all of the necessary light for major program areas. The interior spaces are unified and wayfinding is made simple through the use of expansive window walls. The window wall design feature offers users views in and out of spaces, creating opportunities for student interaction and increasing the animated quality of the entire building.

The project was completed in collaboration with Beyer Blinder Belle.

Design Brief

The Convocation Athletic Recreation Center is a signature building anchoring the far end of the main campus corridor. The 143,000 square foot LEED Silver certified complex provides a dynamic space for athletic, recreation and convocation activities. The facility includes an expansive field house, hockey rink, lap pool and fitness center. Large spaces are assembled, softened and joined with curved geometries successfully designed to minimize the massive volumes inherent in large sport venues. Sunlight is brought deep into the building through generous expanses of exterior fenestration and interior glass partitions, providing all of the necessary light for major program areas. The interior spaces are unified and wayfinding is made simple through the use of expansive window walls. The window wall design feature offers users views in and out of spaces, creating opportunities for student interaction and increasing the animated quality of the entire building.

The project was completed in collaboration with Beyer Blinder Belle.

View More

Sign Up for News + Updates